pagina banner

Nieuwe kap voor watertoren in Zwijndrecht

Lees verder
Scroll verder Pijl scroll verder
De Watertoren in Zwijndrecht is gebouwd in 1897-1898 naar een ontwerp van architect F.A. de Jongh. Ongeveer 65 jaar later, in 1964 is de toren gerenoveerd waarbij een nieuwe kap is geplaatst.

Bij deze renovatie van de watertoren is het dak opgelift waardoor er ruimte gecreëerd wordt voor het plaatsen van een transparante en luchtige cilinder. Bezoekers hebben zo een prachtig panoramisch uitzicht van 360 graden op Zwijndrecht en omgeving.

Ook het kavel rondom de watertoren krijgt een nieuw uiterlijk met een plan om de toren zichtbaarder en beleefbaarder te maken. De toren krijgt een nieuwe invulling waarbij een restaurant, expositieruimte, een klein podium en kantoorruimtes worden gerealiseerd.

Constructie

Entropal heeft het aluminium kozijn met de gebogen, rond lopende puien op de grond gemonteerd. Deze is vervolgens door twee kranen omhoog gehesen en op 50 meter hoogte op de toren geplaatst. Bekijk hier een videoregistratie van het hijsen van de constructie.

Oase aan de maas

Meer informatie over de transformatie van het terrein is te bekijken op de website van Oase aan de Maas. Een samenwerking tussen ISA Vastgoed & Ontwikkeling en RoosRos Architecten.

Content afbeelding

Aanmelden voor onze nieuwsbrief