pagina banner

Op Sint Maarten geldt een windbelastingseis van 500 kg/m²

Lees verder
Scroll verder Pijl scroll verder

Jaarlijks levert Entropal aluminium kozijn- en vliesgevelconstructies die door derden worden gemonteerd. ‘Dat is niet zo gek’, hoor ik je denken, ‘jullie zijn tenslotte aluminiumbouwers’. Maar de locatie van deze projecten is wel bijzonder. Zo zijn onze projecten te vinden in Aruba, op Curaçao, Sint Maarten en nu ook in Barbados waar andere regels gelden betreft de windbelasting.

In opdracht levert Entropal aluminium raam- en deursystemen en vliesgevels in diverse uitvoeringen zoals paniekdeuren, automatische draai- en schuifdeuren. Ook worden er brandwerende uitvoeringen toegepast.

Andere regio, andere regels

Het bijzondere van het ontwikkelen van onze producten voor andere regio’s, is dat daar vaak andere regels gelden en niet zonder reden. Een storm in de Caraïben is van een hele andere orde dan een storm in Nederland. Hierdoor ligt de windbelasting waar rekening mee moet worden gehouden, vele malen hoger dan in Nederland.

In Sint Maarten moet de constructie voldoen aan een windbelasting van 500 kg/m². Dit geldt zelfs bij een constuctie van onder de 10 meter hoog. Ter vergelijking: aan de Nederlandse kust moet een constructie aan een windbelasting van bijna nooit meer dan 150 kg/m² voldoen.

Voorgeanoidiseerd aluminium

Op de Caraïbische eilanden is ook corrosie van aluminium een groot probleem. De oppervlakte van het aluminium wordt dan ook aan de buitenzijde voorbehandeld met vooranodisatie. Door aluminium te anodiseren (dat is het aanbrengen van een extra oxidelaag), wordt de corrosieweerstand en de slijtvastheid verhoogd.

Wat is uw vraag?

Wij hebben de oplossing! Neem contact op voor meer informatie en ontvang een vrijblijvende offerte.

rectangleVragen? laat het ons weten

Aanmelden voor onze nieuwsbrief